Sokkelsten

Sokkelsten

Sokkelsten er som oftest lagt med med fundamentblokke, og henviser til den belægning af sten på fundamentet, blandt andet lecablokke, fundablokke og stolpebærere, der er synligt over terrænet, og som udgør den øverste del af et fundament.

Almindeligvis vil sokkelsten blive benyttet på bygninger med en mindre belastning, såsom skure og carporte. Skal der lægges fundamentblokke til bygninger med større belastning, eksempelvis til et nyt hus, så bør der laves et fundament på andre måder end med sokkelsten.

Skal du have lagt fundament med sokkelsten så læs med her, hvor vi giver råd og vejledning, samt information om priser og hvordan du finder frem til de bedste tilbud på fundamenter med sokkelsten.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på fundament med sokkelsten

Hos 3byggetilbud.dk kan du nemt og hurtigt få tre gratis og uforpligtende tilbud på et nyt fundament med sokkelsten.

Kort om sokkelsten

Sokkelsten benyttes særligt til et praktisk formål, nemlig at hæve huset eller tilbygningen over jorden. Ved at hæve en bygning over jorden, sikres bygningen bedre mod vandskader, og kan samtidig sikre en god ventilation under bygningen.

Bygninger der er bygget med sokkelsten opnår et stabilt fundament, der kan armeres for øget styrke og bæreevne, ved at hulrummene i sokkelstenene fyldes med armeringsmateriale.

Sokkelsten lægges ved at placere dem ovenpå de støbte render i fundamentet. Afhængig af typen af sokkelsten, fyldes de efterfølgende med armeringsmateriale og beton.

Vær dog opmærksom på at da sokkelsten hæver bygningen over jorden, vil det være muligt for dyr at komme ind under huset. Ved brugen af sokkelsten er du derfor ekstra udsat for rotter, så det kan være en god og praktisk løsning at anlægge et rottenet rundt om bygningen.

Prisen på sokkelsten varierer meget, alt afhængig af type, kvalitet og egenskaber, og kan fås til helt ned i omegnen af 10-15 kr. stykket for de billigste. Hvilken type sokkelsten du har brug for, vil igen afhænge af flere forhold.

Skal du have lagt sokkelsten i forbindelse med et nyt fundament, så anbefaler vi derfor at du tager kontakt til en fagmand, så du er sikker på at du laver et korrekt opført fundament med sokkelsten.

Typer af sokkelsten

Der findes flere forskellige typer af sokkelsten, herunder stolpebærere, fundablokke og lecablokke. Faktisk er stolpebærere ikke en sokkelsten, men bliver ofte nævnt i samme sammenhæng, da stolpebærere tjener sammen funktion med at løfte huset over jorden.

Når der tales om sokkelsten, så dækker den rigtige betegnelse altså over funda- og lecablokke. Generelt kan man sige om lecablokke, at de er en lettere type fundamentblokke, der er nem at arbejde.

Fordelen ved fundablokke er at de kan fyldes med armering og støbes med beton, der giver dem en større slidstyrke og holdbarhed.

Fundablokke

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et fundament med sokkelsten

Skal du have lavet et nyt fundament med sokkelsten, så anbefaler vi at du indhenter tre gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk, hvor du hurtigt og nemt kan finde frem til de bedste tilbud på fundamenter.

Alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, hvorefter 3byggetilbud.dk overtager ansvaret med at finde tre håndværkere til din opgave. Når de tre håndværkere kontakter dig, vil de være parate med et tilbud på din opgave.

Der er flere fordele ved at acceptere et tilbud gennem 3byggetilbud.dk, som første og fremmest hænger sammen med at du får en entreprisegaranti på din opgave. Entreprisegarantien dækker ved fejl og mangler på opgaven, og er dermed din økonomiske sikring.

Dertil vil de tilbud du får gennem 3byggetilbud.dk ofte være bedre og billigere i pris, end de tilbud du ville kunne få andre steder. Det hænger sammen med, at håndværkerne der er tilknyttet 3byggetilbud.dk, vil konkurrere indbyrdes om at vinde din opgave, hvilket resultere i bedre og billigere tilbud.

Sådan får du 3 gratis og uforpligtende tilbud på fundament med sokkelsten

  1. Indsend en beskrivelse af din opgave til 3byggetilbud.dk
  2. Din opgave bliver behandlet
  3. Tre håndværkere kontakter dig med tilbud
  4. Accepter det tilbud der passer dig bedst