Fundablokke

Fundablokke

Fundablokke, også kaldet fundamentblokke, har to overordnede formål, da de både anvendes under opbygningen af fundamenter, og dertil kan bruges i opbygningen af mur- og vægkonstruktioner. trapper og andre typer og former for opbygninger.

Derudover er fundablokke også populært blandt gør-det-selv folket, der har fundet en lang række anvendelsesmuligheder til fundablokke, alt lige fra møbler, inventar til alverdens dekorative formål.

Fundablokke er meget hårdføre og slidstærke, og kan derfor anvendes til stort set hvad som helst, men er især velegnet som fundamentblokke ved opbygning af støttemure, trapper, sokler og vægkonstruktioner, hvilket de da normalt også anvendes til.

Skal du have lavet nyt fundament med fundablokke som sokkelsten, eller bruge fundablokke som fundament til andre ting, så læs med her hvor du får råd og vejledning, samt information om priser og de bedste tilbud på fundablokke.

Køb fundablokke hos FC Beton for at få den bedste kvalitet, til laveste priser, samt kanon service. Klik her og se mere.

Kort om fundablokke

Fundablokke er massive stenblokke der ligner et stort H, og fundablokke kendes da også tit som H-blokke, netop på grund af deres udseende. I midten af fundablokkene er der hulrum, der med fordel kan fyldes med armeringsmateriale og beton, for at give fundablokkene ekstra styrke og holdbarhed.

Fundablokke kan bruges til mange formål, men vil oftest benyttes i forbindelse med byggeri, herunder fundamenter og støttemure. De har dog som sagt mange anvendelsesmuligheder, og er derfor også meget populære blandt gør-det-selv folket.

Da fundablokke er tunge sten, og da der oftest skal bruges en del til et byggeri, er det en god idé at få planlagt transporten af fundablokkene, inden man køber dem. De er nemlig ikke bare lige til at smide ind på bagsædet.

Har du et køretøj med den fornødne bæreevne til at transportere fundablokkene selv, kan dette sagtens lade sig gøre, men ellers anbefaler vi at få dem leveret til byggepladsen.

I det følgende får du mere information om til hvad og hvordan fundablokke kan bruges, samt information om afhentning og levering af fundablokke.

Hvad bruges fundablokke til

Fundablokke kan anvendes til mange ting, men er almindeligvis anvendt til byggerier, hvor de mestendels bruges som sokkelsten, eller som selvstændige mure og vægge.

Når fundablokke benyttes til fundamenter, placeres fundablokkene som det øverste lag i opbygningen af fundamentet. Fundablokkene vil derfor fungere som husets sokkelsten, og vil være det direkte underlag som husets står på.

Fundablokkene er meget hårdføre, og kan derfor også benyttes som selvstændige blokke i mure og vægge. Af den årsag benyttes fundablokke også oftest som støttemure, og andre typer fritstående mure. Det er også meget almindeligt at bruge fundablokke i forbindelse med opbygningen af kældertrapper, 

De er dog også meget populære blandt gør-det-selv folket, da den store holdbarhed gør dem velegnede til nærmest alle slags formål, herunder som tv-borde, almindelige borde, eller andre typer og former for møbler og inventar. Fundablokkene er dog også særligt populære grundet den billige pris på blokkene.

Et tv-bord med en træplade eller lignende, der hviler på en understøttende fundablok, kan eksempelvis laves for mellem 50-100 kr. alt inklusiv i et gør-det-selv projekt.

Størrelsen på fundablokkene kan have afgørende betydning

Alt afhængig af hvad du skal bruge fundablokkene til, kan størrelsen på fundablokkene have afgørende betydning for hvilke du kan eller skal benytte dig af. Fundablokke kommer eksempelvis i forskellige bredder, som er afgørende når de skal lægges som en del af et fundament, eller ved opbygningen af vægge.

Skal fundamentet laves under et opvarmet hus eller bygning, så skal bredden på fundablokkene være mellem 33-39 cm. da de skal passe til bredden på fundamentets render. Den større bredde er medvirkende til at give en bedre isolering, så der holdes bedre på varmen i de opvarmede huse og bygninger.

Ved uopvarmede bygninger, som oftest carporte, skure og lignende, skal bredden på fundablokkene være mindre, og skal have en størrelse på mellem 15-25 cm. Her er der nemlig ikke behov for den samme isolerende evne.

Bæreevnen har også afgørende betydning, da der er forskel på den belastning de udsættes for, alt afhængig af om der er tale om større eller mindre bygninger. Det giver sig selv, at de større bygninger kræver en større bæreevne af fundablokkene, end mindre bygninger og tilbygninger vil gøre det.

For at være helt sikker på hvilke fundablokke du skal bruge til dit eget fundament, kan du med fordel få råd og vejledning hos en fagmand. Dette er særligt vigtigt ved opbygningen af fundamenter, da det kan have store økonomiske konsekvenser, hvis ikke blokkene er lagt med den fornødne bæreevne.

Fundablokke

Afhentning af fundablokke

Vil du gerne hente fundablokkene selv er det nemmest at hente dem i det nærmeste byggemarked. Vær opmærksom på, at mange byggemarkeder tilbyder gratis levering, såfremt der handles for over et bestemt beløb.

Det kan derfor vise sig at være unødvendigt selv at hente dem, hvis der skal indkøbes et stort parti fundablokke. Dertil bør du også undersøge priserne i de enkelte byggemarkeder, da der kan være betydelig forskel på den samlede pris, herunder inklusiv levering.

Du kan også gå online og se om du kan finde et restlager af fundablokke, eller om der er nogle der sælger brugte fundablokke, som der er mulighed for at tage ud og hente selv.

Står du selv for afhentningen af dine fundablokke, så skal du være opmærksom på de lovkrav der gælder, i forbindelse med at køre med tunge læs.

Trailere og lignende der har en stor bæreevne, vil ofte falde i kategorien hvor der skal betales vægtafgift, hvilket gør at de fleste trailere hos privatpersoner, vil have en bæreevne på under 500 kg. og som oftest have en bæreevne omkring 300-400 kg.

En fundablok vejer omtrent 17 kg. pr. styk, så står du i en situation hvor der skal bruges mange fundablokke, eksempelvis 50 til 100 fundablokke, så vil du skulle køre mange gange frem og tilbage med fuldt læs, noget som vil tage lang tid.

Det er måske derfor værd at overveje om de mange arbejdstimer er bedre tjent hjem, ved at bestille en levering på dine indkøbte fundablokke.

Køb fundablokke hos FC Beton for at få den bedste kvalitet, til laveste priser, samt kanon service. Klik her og se mere.

Levering af fundablokke

Ønsker du hjælp til levering af dine fundablokke er der nogle ting du bør være opmærksom på, inden du bestiller fundablokkene.

For det første kan der være stor prisforskel på fragten, alt afhængig af hvor du køber og bestiller dine fundablokke. I samme ombæring kan der være stor forskel på, hvornår du kan forvente leveringen finder sted.

Selve leveringen af fundablokke kan du få mange steder, og vi har allerede været inde på muligheden for at få gratis levering hos et byggemarked, hvis der handles for over et bestemt beløb. Dertil har du selvfølgelig også mulighed for at bestille almindelig levering hos et byggemarked.

Du kan også købe og bestille dine fundablokke online, enten hos et byggemarked, fabrikanten eller andre forhandlere af fundablokke. Der er forskel på fragtprisen alt efter hvor du køber og bestiller leveringen, men det kan ofte betale sig at bestille større partier, da der kan være tilfælde hvor, at levering af en palle, koster det samme som levering af flere paller.

Endeligt har du også muligheden for at købe brugte fundablokke, enten hos private eller erhverv. Skal du i den forbindelse selv stå for afhentning, kan du med fordel bestille en fragtmand til at levere dine fundablokke.

Tips til levering af fundablokke

Når du skal have leveret dine fundablokke kan det være en rigtig god ide, at afmærke hvor du gerne vil have leveringen til. Det smarteste vil være at få leveret fundablokkene så tæt på det sted, hvor fundablokkene skal bruges.

På den måde slipper du nemlig for en masse ekstra arbejde med at bære fundablokkene, da de allerede vil ligge tæt på det sted hvor de skal bruges. Et godt råd er derfor at undersøge muligheden for at få leveringen til det rette sted, når du undersøger de forskellige muligheder for levering.

Du kan med fordel afmærke området du gerne vil have leveret dine fundablokke til, enten med pinde og snore fordelt rundt om afmærkningen, ved hjælp af skilte, eller ved selv at være tilstede til når fragtmanden kommer med dine fundablokke.

Det er dog en god idé at aftale betingelserne for leveringen med fragtmanden, inden der bliver leveret, så der ikke opstår uenighed om leveringen når den finder sted.

En sidste anbefaling – det er klart en fordel at være tilstede når leveringen finder sted. På den måde vil du nemlig bedre kunne holde styr på, at leveringen sker efter den indgåede aftale. Mange gange vil du ikke få et bestemt leveringstidspunkt, men kun et estimat, så sørg for at have din telefon tæt ved dig, så fragtmanden kan få fat på dig.

Pris på fundablokke

Prisen på en fundablok er relativt lille, da de kan fås til helt ned omkring 10-15 kr. for de billigste. Du kan dog med fordel undersøge markedet for de bedste tilbud, da du ofte vil kunne få fundablokkene billigere.

Især når foråret så småt begynder, og mange vælger at starte op i byggeprojekter, vil du ofte kunne finde gode tilbud på fundablokke i byggemarkederne.

Ønsker du levering af dine indkøbte fundablokke, kan det også være en god idé at tjekke prisen på leveringen, da den ofte vil udgøre en væsentlig del af det samlede beløb. Ved at sammenholde tilbuddene på deres priser, inklusiv levering, kan du finde frem til de bedste tilbud.

Det billigste vil dog mange gange være at finde brugte fundablokke, eller restlagre, da disse ofte vil kunne købes rigtig billigt. Prøv at tjekke diverse online markedspladser, eller ring til forskellige byggemarkeder, og hør om de har fundablokke på lager de vil sælge billigt.

Køb fundablokke hos FC Beton for at få den bedste kvalitet, til laveste priser, samt kanon service. Klik her og se mere.

Her finder du de bedste tilbud på fundablokke

For at du ikke skal bruge en masse tid på opsøgende arbejde, har vi udvalgt nogle af de bedste tilbud på fundablokke på markedet.

Når du skal købe dine fundablokke anbefaler vi at du køber dem hos enten fc-beton.dk, eller på 10-4.dk. Her finder du nemlig altid rigtig gode tilbud på fundablokke.

Fc-beton producerer deres eget beton på deres produktionsanlæg, og har produceret beton siden 1942. Hos fc-beton.dk er du derfor altid sikret fundablokke i absolut højeste kvalitet. 

Det samme kvalitetsstempel får du hos 10-4.dk, hvor du kan købe fundablokke produceret hos IBF. Fundablokke fra IBF er også dansk produceret beton i højeste kvalitet.