Omfangsdræn

Omfangsdræn

På mange måder kan man sammenligne et omfangsdræn med et nedgravet afløbsrør, da det tjener samme formål, nemlig at lede vand væk fra huset. Ved omfangsdræn graves der drænrør ned langs bygningsværket, der har til formål at lede overskydende vand hen til kloaksystemet.

Omfangsdræn er særligt nyttigt og anvendt på huse og bygninger med kælder, da risikoen for fugtskader og oversvømmelser reduceres, men kan med fordel benyttes på alle typer bygninger.

I forbindelse med anlægning af omfangsdræn skal omfangsdrænet tilsluttes kloaksystemet, og det vil derfor være nødvendigt at få en autoriseret kloakmester til at anlægge omfangsdrænet. Det er altså ikke tilladt at anlægge et omfangsdræn uden den nødvendige autorisation.

Skal du have lagt omfangsdræn ved dit nybyggeri eller eksisterende bygningsværk, så læs med her for at få råd og vejledning, samt information om priser og hvordan du finder frem til de bedste tilbud på omfangsdræn.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på at få lagt omfangsdræn

Hos 3byggetilbud.dk kan du nemt og hurtigt få tre gratis og uforpligtende tilbud på at få lagt et nyt omfangsdræn.

Kort om omfangsdræn

Omfangsdræn sørger som sagt for at lede overskydende vand væk fra bygningsværket, ved hjælp af nedgravede drænrør, der leder vandet hen til en regnvandsbrønd, kloak eller en faskine. På den måde forebygger omfangsdræn fugt i fundamentet.

Vandet der ledes væk fra bygningsværket kan komme flere steder fra, herunder efter regnskyl, fra kloakker der er utætte, og fra faskiner og dræn der ikke er anlagt korrekt.

En anden almindelig grund til at vand samler sig ved bygningsværket er, at den omkringliggende jord er sunket ind mod bygningsværket. Af den årsag er det vigtigt at sørge for, at den omkringliggende jord har fald væk fra bygningsværket.

Har overskydende vand svært ved at løbe væk fra bygningsværket, så kan der med tiden opstå fugtskader på bygningsværket, hvor især kældre er udsatte.

Hvorvidt du har behov for at få anlagt et omfangsdræn omkring dit hus eller bygningsværk, beror på en konkret vurdering. Forhør dig med en autoriseret kloakmester, der har de fornødne kompetencer og ekspertise til at give den korrekte rådgivning.

Omfangsdræn

Sådan lægges et omfangsdræn

Omfangsdræn lægges ved at grave en rende langs bygningsværket, hvorefter der lægges drænrør der kan lede vandet hen til kloaksystemet. Drænrørene tilsluttes en sandfangsbrønd og pumpebrønd, der tilsluttes kloaksystemet.

Der skal graves omkring 30 cm. under det niveau der skal holdes tørt. Der må dog ikke graves dybere end ned til fundamentet. Har du kælder, skal der således graves 30 cm. ned under kælderniveauet.

At lave et omfangsdræn er en kompliceret opgave, og da det skal tilsluttes kloaksystemet, er det ikke noget man kan eller må lave selv.

Hvad er fordelene ved et omfangsdræn

Der er flere fordele ved at få anlagt et omfangsdræn, der for det første sikrer mod fugt i fundamentet, fugtskader i kælderen, og giver derfor et bedre indeklima. Omfangsdrænet vil også sikret det generelle bygningsværk mod fugtskader.

Du vil også kunne opnå en mindre besparelse på din varmeregning, da omfangsdrænet også har en isolerende effekt ved at fjerne vand og fugt omkring bygningsværket. Det er dog en besparelse der første viser sig over mange år.

Der er også den økonomiske fordel, at et hus værdi vil stige hvis der er anlagt omfangsdræn. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at prisen på et omfangsdræn ikke står mål, til den øgede værdi som huset vil få. Der vil dog uanset stadig være tale om en forøget værdi.

Hvad koster omfangsdræn

Et omfangsdræn er en meget dyr investering, så du skal være helt sikkert på at det er en nødvendig investering. Du bør derfor rådføre dig med flere forskellige kloakmestre, så du er bedst muligt sikret den bedste rådgivning.

Priserne på et omfangsdræn varierer meget, alt afhængig af den dybde der skal graves ned til, og ikke mindst hvor langt der skal graves og anlægges med omfangsdræn.

Priserne starter ved minimum 3500 kr. pr. løbende meter ved de billigste opgaver, og op til 10.000 kr. pr. løbende meter når der skal graves dybere.

Et parcelhus med et areal på 50 m2 vil derfor hurtigt løbe op i en pris på alt mellem 175.000 og 500.000 kr. Det er som det kan ses en meget dyr investering.

Det er dog ikke altid nødvendigt at anlægge dræn rundt om hele huset, og prisen vil i sådanne tilfælde i sagens natur være billigere.

Ved nybyggeri er priserne på et omfangsdræn ganske anderledes, da der allerede er gravet ud, og da omfangsdrænet kan lægges i forbindelse med fundamentet og husets opbygning.

Prisen for at få anlagt et omfangsdræn ved et nybyggeri vil afhænge af størrelse og omfang på opgaven, men kan almindeligvis gøres til omkring 25.000 til 50.000 kr. alt inklusiv.

For at spare penge på at få anlagt et omfangsdræn, kan du med fordel aftale med kloakmesteren, at du selv står for udgravningen.

Omfangsdræn skal laves af en autoriseret kloakmester

Da omfangsdræn som nævnt tidligere skal laves af en autoriseret kloakmester, er det nødvendigt at kontakte en autoriseret kloakmester hvis du ønsker at få anlagt et omfangsdræn.

For at sikre dig den bedst mulige rådgivning, bør du tage kontakt til flere forskellige kloakmestre, så du får så mange forskellige syn på opgaven som muligt.

For at gøre det så nemt og overskueligt som muligt, så anbefaler vi at du indhenter tre tilbud på din opgave af tre autoriserede kloakmestre hos 3byggetilbud.dk.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på at få anlagt omfangsdræn

Hos 3byggetilbud.dk kan du gratis og nemt indsende en beskrivelse af din opgave, hvorefter 3byggetilbud.dk tager ansvaret for at finde tre autoriserede kloakmestre, der alle er parate med et uforpligtende tilbud på din opgave.

Du opnår flere gode fordele ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk. For det første spare du en masse tid og besvær væk, da du ikke selv skal lede efter autoriserede kloakmestre. Den del tager 3byggetilbud,dk sig nemlig af, så snart du har indsendt din opgave.

For det andet er det nemt at benytte dig af 3byggetilbud.dk, og det går samtidig hurtigt med at finde de rigtige kloakmestre. Fra du indsender en beskrivelse af din opgave, går der maksimalt tre arbejdsdage til du bliver kontaktet af kloakmestrene.

Der er også flere gode økonomiske fordele ved 3byggetilbud.dk, i tillæg til den gratis tjeneste de tilbyder. Der følger nemlig en entrepisegaranti med på opgaven, når du vælger en kloakmester gennem 3byggetilbud.dk, der dækker på op til 35.000 kr. for private, og op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv.

Den største fordel hænger sammen med den endelige pris på opgaven. Kloakmestrene der er tilknyttet 3byggetilbud.dk vil nemlig være i indbyrdes konkurrence med hinanden, om at vinde din opgave. Derfor vil du som oftest opleve at blive tilbudt bedre og billigere tilbud gennem 3byggetilbud.dk, end du ellers ville kunne andre steder.

Sådan får du 3 gratis og uforpligtende tilbud

  1. Indsend en beskrivelse af din opgave til 3byggetilbud.dk
  2. Din opgave bliver behandlet
  3. Tre håndværkere kontakter dig med tilbud
  4. Accepter det tilbud der passer dig bedst