Stribefundament

Stribefundament

Et stribefundament er den klassiske og mest anvendte type fundament, der mere eller mindre bruges ved alle nybyggede huse og større bygninger.

Stribefundamenter kendes også som randfundamenter, og de har da også deres navn derfra, da der ved stribefundamenter graves render i striber, der efterfølgende fyldes med beton.

Står du overfor et nybyggeri så læs med her, hvor vi giver råd og vejledning, samt information om priser og hvordan du finder de bedste tilbud på et nyt stribefundament.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et stribefundament

Hos 3byggetilbud.dk kan du nemt og hurtigt få tre gratis og uforpligtende tilbud på et nyt stribefundament.

Kort om stribefundamenter

De render og striber man graver til et stribefundament, har til formål at være det bærende element under selve husets bærende yder- og indervægge. Ved nogle huse og bygninger vil der også graves ud til huset stabiliserende vægge.

Stribefundamenter benyttes ved mere eller mindre alle nybyggede huse og større bygninger, da de sikre den stærkeste bæreevne, sammenlignet med punktfundamenter.

Stribefundamenter er dog samtidig en mere besværlig fundamenttype at lave, og koster også betydeligt mere end punktfundamenter.

Sådan laves et stribefundament

Når der skal laves et stribefundament er det første man gør, at lave en afsætning til fundamentet. Afsætningen laves ved hjælp af pæle i hjørnerne, der forbindes med en snor mellem pælene.

Næste step er udgravningen. Det er vigtigt at der under udgravningen graves ned til et fast jordlag, der har den fornødne bæreevne, og at der som minimum graves til en dybde på 90 cm.

Hvad angår bredden på de render eller stribes der graves ud til fundamentet, så afhænger det af hvilken type bygning fundamentet skal bære. Til boliger og andre opvarmede bygninger, skal bredden være mellem 33-39 cm. Ved ikke opvarmede bygninger skal bredden være mellem 15-25 cm.

Når renderne til fundamentet er gravet ud fyldes de med beton. Afslutningsvis placeres lecablokke eller andre typer blokke ovenpå de støbte render, der kommer til at udgøre bygningens sokkel. Det er vigtigt at blokkene lægges helt lige og i lod.

Når fundamentet er lavet færdigt er det vigtigt at betonen får lov at tørre og hærde, inden den udsættes for belastning. Er betonen ikke helt tør og hærdet, så vil der opstå skader i fundamentet, der på sigt vil sprede sig til selve huset eller bygningsværket.

Stribefundament

Hvad koster det at få lavet et stribefundament

Den endelige pris på et stribefundament afhænger af flere ting, herunder opgavens størrelse og omfang. Almindeligvis vil det koste i omegnen af 1000-3000 kr. pr. m2 at få lavet et stribefundament, inklusiv udgravning og støbning.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt stribefundament

Det er på ingen måder en nem opgave at lave et stribefundament, og det kræver en vis portion erfaring og viden før man selv bør kaste sig ud i det. Af den årsag anbefaler vi at få tre gratis og uforpligtende tilbud på et nyt stribefundament hos 3byggetilbud.dk, da der er flere gode fordele ved at benytte 3byggetilbud.dk.

For det første sparer du alt tiden væk med det opsøgende arbejde med at finde en håndværker til opgaven, da 3byggetilbud.dk tager ansvaret for at finde håndværkerne til dig. For det andet er det helt gratis og uforpligtende at benytte dig af 3byggetilbud.dk.

Dertil er der den store økonomiske fordel, at der medfølger en entreprisegaranti hvis du benytter dig af en håndværker gennem 3byggetilbud.dk. Entreprisegarantien er din økonomiske sikring, der dækker ved fejl og mangler på det udførte arbejde.

Endeligt er der også den kæmpe fordel, at de tilbud du vil få på din opgave gennem 3byggetilbud.dk, som oftest vil være billigere end de tilbud du vil få andre steder. Dette skyldes at håndværkerne der er tilknyttet 3byggetilbud.dk kæmper indbyrdes om at vinde din opgave, hvilket får priserne på tilbuddene til at falde.

Sådan nemt får du 3 gratis og uforpligtende tilbud

  1. Indsend en beskrivelse af din opgave til 3byggetilbud.dk
  2. Din opgave bliver behandlet
  3. Tre håndværkere kontakter dig med tilbud
  4. Accepter det tilbud der passer dig bedst