Fundament til hus

Fundament til hus

Når der skal bygges et hus er det første skridt i opbygningen af huset, at lave et stabilt og sikkert fundament, så huset har et stabilt underlag, og der undgås revner og sprækker, eller i værste tilfælde sammenstyrtninger.

Fundamentet til mere eller mindre alle nybyggede huse er et stribefundament, også kaldet et randfundament, der er et fundament der støbes i render eller striber under huset bærende yder-  og indervægge.

Står du overfor et nybyggeri så læs med her hvor vi giver råd og vejledning, samt information om priser og hvordan du finder de bedste tilbud på et nyt fundament til huset.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på fundament til huset

Hos 3byggetilbud.dk kan du nemt og hurtigt få tre gratis og uforpligtende tilbud på et nyt fundament til huset.

Hvilket fundament skal du vælge til dit hus

De fleste huse, bygninger og andre former for tilbygninger der kræver et fundament, vil enten være lavet med et stribefundament eller et punktfundament.

Stribefundamentet er alment brugt ved boliger, huse og andre større bygninger, da de sikrer den stærkeste bæreevne og stabilitet. Til gengæld er stribefundamenter også væsentligt dyrere end punktfundamenter.

Sådan lægges et stribefundament

Inden selve fundamentet laves er det anbefalet at der laves en afsætning af fundament, der afsættes ved hjælp af pinde i hjørnerne af fundamentets afsætning, og med en snor der forbindes mellem pindene.

Når afsætningen er sat kan udgravning påbegyndes. Ved huse og boliger skal der graves ned til en dybde på minimum 90 cm. Det er dog vigtigt at jordlaget er bæredygtigt, så alt afhængig af jordlagets bæredygtigthed kan der være behiv for en dybere udgravning. Bredden på renderne skal være mellem 33-39 cm. da et hus er en opvarmet bygning.

Når der er gravet ud til fundament hældes beton i renderne. Når betonen er hældt i, er det vigtigt at betonen får lov til at tørre og hærde, inden betonen udsættes for belastning.

Når betonen er tørret og hærdet så skal der afslutningsvis placeres lecablokke eller andre typer blokke, ovenpå de støbte render. Det er meget vigtigt at blokkenes placeres så de er helt lige og i lod.

Fundament til hus

Fundament til skur

Skal du have lavet fundament til skur, carport eller andre mindre tilbygninger, så kan der måske være andre, og billigere, løsninger end et stribefundament. De fleste mindre tilbygninger, såsom skure, carporte og lignende, kan nemlig oftest laves med et punktfundament.

Hvad koster et stribefundament til et hus

Prisen på et stribefundament til et hus afhænger ikke mindst af husets størrelse. Er der tale om et almindeligt hus, så vil prisen være i omegnen af 2000 kr. pr. m2. Afhængig af husets størrelse vil de generelle priser være i omegnen af 1000-3000 kr. pr. m2.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt fundament til hus

Da det på ingen måder er en nem opgave at lave et fundament, og da det er en essentiel del af at bygge et hus der kan holde i mange år, så er rådet herfra at man får hjælp af en professionel håndværker.

For at finde det bedste tilbud på et nyt fundament til dit hus, så anbefaler vi at du indhenter tre gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk. Hos 3byggetilbud.dk kan du nemt finde din næste håndværker, da alt du skal gøre er at indsende en beskrivelse af din opgave, og så tager 3byggetilbud.dk ansvaret for resten.

I tillæg til at det er gratis, uforpligtende, nemt og hurtigt at komme i gang, så er der også flere gode økonomiske fordele ved at benytte dig af 3byggetilbud.dk.

For det første følger der en entreprisegaranti med når du vælger en håndværker gennem 3byggetilbud.dk, der dækker på op til 35.000 kr. for private, og op til 100.000 kr. for foreninger og erhverv, ved fejl og mangler på opgaven.

Dertil vil de tilbud du vil få gennem 3byggetilbud.dk ofte være bedre og billigere, end de tilbud du ellers ville kunne få andre steder. Det hænger sammen med, at håndværkerne der er tilknyttet 3byggetilbud.dk kæmper indbyrdes om at vinde din opgave, hvilket får priserne på deres tilbud til at falde.

Sådan får du 3 gratis og uforpligtende tilbud

  1. Indsend en beskrivelse af din opgave til 3byggetilbud.dk
  2. Din opgave bliver behandlet
  3. Tre håndværkere kontakter dig med tilbud
  4. Accepter det tilbud der passer dig bedst