Brøndfundament

Brøndfundament

Er jordlaget ikke bæredygtigt nok til fundamentet, vil der være behov for at komme dybere ned i jordlaget. Ved sådanne tilfælde benyttes et brøndfundament, da der ved brøndfundamenter bores huller i jordens dybde, som efterfølgende fyldes med beton.

Brøndfundamenter er derfor egentlig bare en bestemt type punktfundament, der som sagt benyttes ved tilfælde, hvor der er behov for at komme ned til en dybde, hvor jorden har den fornødne bæreevne.

Ved at grave ned til en dybde hvor der er et bæredygtigt jordlag, gøres fundamentet mere stabilt og sikkert, hvilket reducerer risikoen for skader som revner, eller i værste tilfælde, sammenstyrtninger på huset.

Skal du have lagt et nyt brøndfundament til dit nybyggeri, så læs med her hvor du får råd og vejledning, samt information om priser og hvordan du finder frem til de bedste tilbud på brøndfundamenter.

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et brøndfundament

Hos 3byggetilbud.dk kan du nemt og hurtigt få tre gratis og uforpligtende tilbud på et nyt brøndfundament.

Sådan laves et brøndfundament

Før man starter på udgravningen til brøndfundamentet, er det anbefalet at man laver en afsætning til fundamentet. Det er nemlig meget vigtigt at udgravningen til fundamentets punkter er helt lige. Afsætningen laves med pinde i hjørnerne af fundamentet, der forbindes ved at trække en snor mellem pindene.

Normalvis vil der skulle graves ned til omkring en dybde på minimum 90 cm. men da brøndfundamentet benyttes ved jordlag med svag bæredygtighed, er det nødvendigt at grave ned i en dybde på mellem 2-3 meter. Diameteren på hullerne der graves skal typisk være mellem 0,5-1 meter. Skal der graves mere end 3 meter ned, så skal der laves et fundament med pælefundering.

Når udgravningen er overstået fyldes hullerne med beton, og ovenpå placeres husets fundamentbjælker. Det er dog vigtigt at lade betonen tørre og hærde, inden man udsætter betonen for belastning.

Punktfundament

Pælefundering

Er der behov for at komme endnu dybere ned i jordlaget, før man når til et jordlag der har den fornødne bæredygtighed, som regel over tre meter, så kan man i stedet benytte en pælefundering.

Pælefundering er i modsætning til brøndfundamenter, hvor der graves huller der fyldes med beton, et fundament der laves ved at banke eller hamre pæle direkte ned i jorden.

Hvad koster det at få lavet et brøndfundament

Den endelige pris på et brøndfundament afhænger ikke mindst af opgavens omfang og størrelse, da der er stor forskel på om brøndfundamentet skal bruges til et skur eksempelvis, eller til større tilbygninger og bebyggelser.

Prisen er derudover afhængig af den samlede pris på materialer, samt på den enkelte håndværker, der alle vil have deres egen prissætning på at lave et brøndfundament.

De billigste brøndfundamenter kan fås helt ned til et par tusinde kr. men må dog i de fleste tilfælde påregnes at koste en del mere. En vejledende m2 pris er i omegnen af 700-1000 kr. pr. m2.

Carport på punktfundament

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud på et nyt brøndfundament

Da det er meget vigtigt at brøndfundamenter bliver lavet korrekt, så anbefaler vi at du får hjælp af en professionel håndværker, da du ellers risikerer at der opstår skader som revner eller sammenstyrtninger.

For at spare tiden og besværet væk ved at finde en håndværker til din opgave, så kan du med fordel indhente tre gratis og uforpligtende tilbud hos 3byggetilbud.dk. Her kan du nemligt nemt og hurtigt få tre tilbud, ved at indsende en beskrivelse af din opgave – alt sammen ganske gratis.

Der er også andre gode fordele forbundet med at benytte dig af 3byggetilbud.dk, hvor du blandt andet får en entreprisegaranti med på din opgave. Entreprisegarantien er din økonomiske sikring for, at du ikke ender med ekstra udgifter og regninger, da den dækker ved eventuelle fejl og mangler på opgaven.

Sidst men ikke mindst er der også den kæmpe økonomiske fordel, at de tilbud du får gennem 3byggetilbud.dk ofte vil være bedre og billigere, end de tilbud du ville kunne få andre steder. Det skyldes at de mange håndværkere der er tilknyttet 3byggetilbud.dk, vil kæmpe indbyrdes om at vinde din opgave, hvilket får håndværkerne til at gå ned i pris.

Sådan nemt får du 3 gratis og uforpligtende tilbud

  1. Indsend en beskrivelse af din opgave til 3byggetilbud.dk
  2. Din opgave bliver behandlet
  3. Tre håndværkere kontakter dig med tilbud
  4. Accepter det tilbud der passer dig bedst