Kategorier
Indhold

Hvad koster nedrivning af hus

Hvis du vil nedrive dit hus, er der nogle ting, du skal overveje først. Først og fremmest skal du finde ud af, hvor meget det vil koste at rivet huset ned.

Dette afhænger både af størrelsen på huset og materialerne, der er anvendt til byggeriet af huset.

Er der f.eks asbest tag, kan det koste mange penge at rive huset ned, grundet de ekstra sikkerhedsforanstaltninger der skal tages.

Husk også at tage højde for bortskaffelse af byggeaffald, når du har revet huset ned. Det kan nemlig også både være dyrt og besværligt at fjerne byggeaffald, bl.a grundet forskellige miljøhensyn der skal tages.

Dernæst skal du undersøge hvad kommunen kræver for, at godkende nedrivningen af huset. Der kan være forskellige krav der skal opfyldes, før du overhovedet kan indhente tilladelsen til nedrivning af hus.

Gå ind på din kommunes hjemmeside og læs om nedrivning af hus, før du kontakter forskellige nedrivningsfirmaer og spørg om priser.

Der er ignen grund til at få priser på din nedrivning af hus, hvis det alligevel ikke er muligt.

På kommunens hjemmeside står der ofte alt hvad du behøver at vide, for at finde ud af, om det er muligt for dig, at indhente tilladelsen til nedrivning af hus.

Nedrivning af bevaringsværdige og fredede bygninger

Er det bevaringsværdige og fredede bygninger, kan det blive meget mere besværligt, hvis ikke umuligt, også selvom det vil give en forskønnende effekt af området.

Kontakt den kommunale bygningsmyndighed for at undersøge om der er en bevaringsværdig værdi, før du prøver at indhente nedrivningstilladelse til at rive dit hus ned.

Når du har overvejet alle disse ting, kan det være en god idé at kontakte nogle fagfolk, for at høre nærmere om nedrivning af hus.

På den måde er du sikker på, at nedrivningen bliver udført professionelt og sikkert.

Rive huset eller bygge nyt hus

Det kan dog stadig være en dyr fornøjelse at nedrive sit hus. Grundet de mange forskellige ting der skal overvejes og tages højde for, kan det ofte løbe op i store summer, når man skal fjerne et gammelt hus.

Undersøgelser viser, at det dog stadig kan være billigere at rive huset ned, end at total renovere det. Både i forhold til straksudgifter, men især i forhold til de løbende udgifter på længere sigt.

Selvom et nyt byggeri kræver byggetilladelse, før bygningen kan opføres, så er det formentligt stadig billigere. Også selvom du vil have flere etager, end der var på den primære bebyggelse, i det gamle hus.

To specifikke undersøgelser af nybygget huse, viste at nedrivning, frem for renovering af nuværende gammelt hus, var billigere.

Nyt hys er billigere på sigt

Et nyt hus, på en ny byggegrund, vil blive bygget efter de nuværende regler, og dermed bl.a have en bedre isolering og nye vinduer.

Det nye hus vil give en mindre varmeregning, og der vil også være mindre vedligholdelse og renovering af huset på sigt.

I mange tilfælde kan det også være, at det er muligt at få tilskud, til en ny miljøvenlig bolig.

Et nybygget hus har desuden også en højere salgspris, når man vil sælge huse.

En nedrivning af det gamle hus, giver desuden ofte mulighed for at bygge et nyt hus, der passer bedre til ens behov og ønsker.

Det kan f.eks være i forhold til størrelsen på huset, eller indretningen af det nye hus.

Det kan f.eks være, at du ønsker du en et plans villa, i stedet for det ældre hus med mange etager. Eller måske vil du have overdækkede terrasser, i stedet for det åbne land. du har også muligheden for at bygge kælder, der er fuldt brugbar.

Bygningens omtrentlige højde har også stor indflydelse, på den endelige pris af nyt hus. Hvert hus varierer i pris, alt efter dine ønsker.

Du kan bygge dit drømmehus med alle dine specielle krav, sålænge det lever op til bygningsreglementet og specifikke regler.

Du skal dog nøje overveje hele processen, og gerne to gange, for der er mange ting at tænke på, før du kaster dig ud i det.

Husk dette før du river huset ned

En nedrivning af hus kan altså være en rigtig god idé, både økonomisk og praktisk set. Dog skal der, som nævnt tidligere, være styr på både tilladelser og budgetter, inden huset bliver revet ned. Ellers kan der hurtigt komme både ubehagelige og dyre overraskelser undervejs.

Sørg for at du har en tinglyst deklaration, herunder ejendommens adresse, og at du har læst alle regler vedrørende nedrivning af et hus.

Hvad koster nedrivning af hus?

Nedrivning af hus kan variere meget i pris. Det afhænger blandt andet af størrelsen på huset og materialerne i huset, som vi skrev om tidligere i artiklen.

For nogle få år siden var en tommelfingerregel, at det i gennemsnit lå omkring 100.000 kroner at rive sit hus ned.

Som det ser ud lige nu, i skrivende stund, kan det dog være en del dyrere.

Der er høj inflation og byggematerialerne stiger meget, samtidig med at håndværkerne har utrolig travlt.

Det betyder at nedrivning af hus kan koste næsten dobbelt så meget i dag, som det gjorde for nogle år siden.

Hvor meget nøjagtigt, afhænger dog altid af de specifikke forhold omkring nedrivningen.

Indhente tilbud på nedrivning af hus

Når du skal have nedrive dit hus, er det altså en rigtig god idé at du indhenter tilbud fra forskellige nedrivningsfirmaer.

På den måde får du flere estimeret skøn, som du kan sammenligne, og har de set huset først, kan du sikre dig mod uforudsete udgifter.

Der kan hurtigt komme en ekstra udgift, hvis de ikke har set huset først. Der er nemlig mange ting, man skal tage hensyn til, når man søger kommunen om en nedrivningstilladelse eller tilskud.

Husk også at det billigste tilbud, ikke altid er det bedste tilbud på nedrivning.

Det er også en god ide at høre venner og familie, om de har erfaringer med et godt professionelt nedrivningsfirma, der har erfaring og kan rive huset ned.

Nedrivning af hus er, i mange tilfælde, mere kompliceret end man tror, grundet bygningsreglementet, der flere gange årligt bliver opdateret, med nye krav.

Nogle gange er det faktisk nemmere at bevare et gammelt hus, selvom undersøgelser af nedrivning og renovering fortæller det modsatte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *